Esthetische behandelingen onder leiding van artsen

Art Medico Clinic biedt een breed spectrum aan behandelingen. Naast onze gekende huidverbeteringstechnieken werken we ook samen met esthetische artsen. Zo bieden wij non-chirurgische behandeling aan van spataders.

Image

Voorbereiding

Drink veel de dag vóór de ingreep. U moet niet nuchter zijn. Hou uw benen warm en wandel veel rond de dag van de ingreep. Zo is de ader groter en gemakkelijker te bereiken. Breng zeker ook uw compressiekousen mee zodat wij deze kunnen aantrekken na de behandeling.  

Image

Verloop

Na een eerste intakegesprek wordt er een afspraak gepland. Tijdens de behandeling wordt er een naald in de ader geschoven, die gescleroseerd moet worden. Het scleroseringsmiddel wordt traag via een canule in de ader geïnjecteerd. Zodra de naald er terug uitgehaald wordt, wordt het behandelde segment van de ader onmiddellijk samengedrukt. Indien de spataders zeer lang zijn, dan moet de dokter het proces een aantal keer herhalen op verschillende plaatsen van de aangetaste ader.

Image

Nazorg

Na het droogspuiten dient u een elastische kous te dragen. Deze wordt op de raadpleging aangemeten en aangetrokken. De kous dient u gedurende 48 uur te dragen, waarna u terug normaal mag douchen of baden. U kunt onmiddellijk na de ingreep terug beginnen werken. Toch biedt het extra comfort om op een vrij moment langs te komen zodat u nadien het been wat kunt laten rusten. Sporten kan vanaf 48 uur na de behandeling.

Image

Complicaties

Sclerotherapie wordt beschouwd als een zachte en veilige behandeling. Een succesvolle behandeling gaat gepaard met het dragen van compressiekousen om de ontwikkeling van nieuwe spataders te voorkomen en dus nog jaren te genieten van het operatieve resultaat.

Voor wie is sclerotherapie geschikt?

In principe kunnen bijna alle vormen van spataders behandeld worden met sclerotherapie.
Sclerose is de methode bij uitstek voor de kleine oppervlakkige spatadertjes, de zogenaamde takkenbosvenen. 

Maak een afspraak
Image

Dr. Anthone - Estethisch arts bij Art Medico Clinic

'We zien een grote groep vrouwen tussen 20 en 45 jaar die last heeft van spataders, alsook een groep vanaf 65 à 70 jaar. Vrouwen zijn ook meer belast met deze aandoening dan mannen. Hormonen spelen in hun geval een belangrijke rol: het eerste trimester van de zwangerschap bijvoorbeeld.

Klachten en pijn verhouden zich niet rechtevenredig met wat zichtbaar is. Spataders kunnen ook erfelijk bepaald zijn. In dat geval kan je weinig doen om de ontwikkeling van spataders te voorkomen. Met doordachte keuzes kan je de evolutie ervan wel vertragen.'

 

Behandeling Consultatie
MEER DAN
0%
VAN DE VOLWASSENEN HEEFT SPATADERTJES

EN ONGEVEER

0%

VAN DE VOLWASSENEN HEEFT LAST VAN VARICES