Hoe voorkom je spataderen?

Geüpdated op 10 september 2018

Spataders voorkom je door voldoende te bewegen en gezond te eten. Lees hier enkele tips hoe je dagelijks door middel van beweging spataders kunt voorkomen. 

Oefeningen tegen spataders

Zit op de voorste helft van een stoel met uw rug recht en uw knieën samen. Uw bovenbenen moeten een hoek van 90° vormen en uw onderbenen en uw tenen moeten naar voor wijzen. Til nu beide benen samen op, steunende op de toppen van uw tenen en zet uw voeten weer plat op de vloer. Doe het snel. Herhaal dit 20 keer.
Image

 

Ga op een stoel zitten zoals in oefening 1. Til afwisselend uw linker en uw rechtervoet op. Uw hielen blijven op de grond. Met andere woorden : hef de tenen van uw rechtervoet en hef dan de tenen van uw linkervoet. Plaats uw voet terug op de grond. Herhaal dit 10 keer met de linkervoet en 10 keer met de rechtervoet.

 

Image

Ga op een stoel zitten zoals in oefening 1. Hef uw rechterbeen tot u op de toppen van uw tenen staat. Hef nadien de tenen van uw rechtervoet en hou met uw hiel contact met de vloer. Doe hetzelfde met uw linkervoet. Herhaal dit 10 keer met uw rechtervoet en dan 10 keer met uw linkervoet.

 

Image

Ga op een stoel zitten zoals in oefening 1, maar schuif meer naar achter zodat u in het midden van de stoel zit. Hef uw benen en maak een fietsbeweging, alsof u rijdt op een fiets. Herhaal dit 20 keer.

 

Image

Voor wie is sclerotherapie geschikt?

Elke maand voorzien wij tijd voor een aantal gratis intake-gesprekken. Neem dus gerust contact met ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Image

Farah Bourakadi

Directeur - Huidtherapeute Gent

Al jaren verdiep ik me in huidverzorging. Jarenlang ging ik langs bij artsen, dermatologen en plastisch chirurgen om hen te informeren over de correcte toepassing van huidverbeteringstechnieken zoals laserbehandelingen of het correct aanbrengen van peelings en fillers. Ik werk mee in een gereputeerd medisch kabinet dat voortdurend nieuwe tests uitvoert en op zoek gaat naar nog betere toepassingen. Ik mag met gepaste trots zeggen dat ik nu aan het hoofd sta van mijn eigen multidisciplinaire privékliniek.

Lees meer